Križarska akcija za sv. Mašo in duhovne poklice


Situacija v svetu se očitno zelo poslabšuje. Prepoved javnih sv. Maš je ena najbolj kritičnih stvari. Vemo, da je sv. Maša vzvod, ki povzdiguje svet, zato smo zelo zaskrbljeni za prihodnost. Po vsem svetu se verniki in duhovniki Bratovščine s sredstvi, ki so dana v posameznih razmerah, odločno soočajo s to situacijo. Z namenom boja prvenstveno na nadnaravnem nivoju, se je Generalni poglavar Bratovščine odločil razpisati molitveno križarsko akcijo, utemeljeno na molitvi Rožnega Venca.

Natančen namen akcije: Križarska akcija sv. Rožnega Venca za milost brezpogojne svobode, da se javno obhaja sv. Maša in da ji lahko prisostvujemo in za nove tradicionalne duhovne poklice. Križarska akcija ne odgovarja samo v današnjih potrebah, ampak daje odgovor tudi na lastni cilj Bratovščine, ko omogoča, da zadržimo svojo predanost poklicem in svojo privrženost sv. Maši, kar je enako potrebno.

Sledi poziv Generalnega poglavarja, p. Davida Pagliarani-ja: 
Križarska akcija sv. Rožnega Venca: Sveta Maša in duhovni poklici – naš zaklad!

Dragi člani Bratovščine, dragi moji verniki in prijatelji,

To je energičen in strasten poziv vsem vam in vsem tistim, ki jim boste posredovali to zahtevo: »Združimo naše moči, da bi iz Nebes dobili milost brezpogojne svobode, da se javno obhaja sv. Maša in da ji lahko prisostvujemo«.

Sveta mašna žrtev je tisto, kar je najljubše našemu srcu. Želimo, da se sv. Maša ponovno daruje v popolni svobodi; ker vsebuje rešitev za vse zlo, vse bolezni in vse strahove.

Temu lahko dodamo še enako pomemben molitveni namen: …in za nove tradicionalne duhovne poklice. Vsi želimo moliti, moliti Nebesa, da pošljejo mnogo delavcev v Gospodov vinograd! Potrebujemo mnogo svetih duhovnikov. Naša semenišča morajo biti vedno polna! Duše so lačne in ni dovolj duhovnikov, ki bi zadostili njihovim potrebam.

Ali lahko ostanemo neobčutljivi v dani situaciji? Gospod nam je obljubil: »Kajti vsak, kdor prosi, prejme; in kdor išče, najde; in kdor trka, se mu bo odprlo.« (Mt 7, 8) Napravimo torej svoj del. Milosti se prejmejo samo, če vztrajno zanje molimo.

Zato, dragi moji prijatelji, vabim vsakega izmed vas: mlade in stare, laike in Bogu posvečene, prosim vas, da se pridružite tej molitveni križarski akciji za Mašo in poklice. Križarji so se namenili osvoboditi grob našega Gospoda Jezusa Kristusa, mi pa smo se namenili osvoboditi zaklad Kristusa Kralja – Njegovo pričevanje ljubezni.

Kdaj začnemo s to križarsko akcijo? 21. novembra na dan Predstavitve vedno Device Marije v templju.

Kdo bo vrhovni poveljnik te križarske akcije? Tista, ki je stala ob vznožju Križa in ki ji je bilo rečeno. »Žena, tvoj sin!« Ona je zato odgovorna, da skrbi za nas, katere Srce je tako dobro in katere moč zagovora je nepogrešljiva.

Katero orožje bomo uporabili? Tisto, ki nam je dano iz Nebes: Sveti rožni Venec. Orožje, ki ga je lahko nabaviti, s katerim se zlahka rokuje, ki je neizmerno učinkovito do Srca Božjega in ki izganja hudiča, zakletega sovražnika svete mašne Žrtve in sovražnika duhovnikov!

Kdaj zaključimo to križarsko akcijo? Na Veliki četrtek (1. aprila 2021), na dan, ko obeležujemo ustanovitev sv. Maše in katoliškega duhovništva – dve stvari, ki sta nam najljubši.

Komu bomo prinesli rezultate te križarske akcije? Sami Blaženi Devici Mariji. Vsak distrikt bo organiziral zbiranje posameznih rezultatov in jih bo v doglednem času posredoval Generalni hiši.

Če nam Nebesa, zahvaljujoč intervenciji Naše Gospe, ponudi to možnost, bo Bratovščina v oktobri A.D. 2021 organizirala spektakularno romanje v Lourdes

Naj Bog blagoslovi vas in vašo velikodušnost!

Menzingen, 11. novembra 2020, na god sv. Martina iz Toursa, 

Don Davide Pagliarani, generalni poglavar


Križarska akcija sv. Rožnega Venca - tabela

Komentarji